Vijesti

U četvrtak, 16. studenoga 2023., u Hrvatskoj paneuropskoj uniji održana je tribina „Tri prijatelja iz Novoga Zrina ili događaji hrvatskoga bana Nikole VII. Zrinskoga”.

Počasni predsjednik Hrvatske paneuropske unije i potpredsjednik Međunarodne paneuropske unije akademik Mislav Ježić također je bio govornik na konferenciji „Mir u Europi i svijetu”. Njegov govor donosimo u nastavku. 

Predsjedništvo Međunarodne paneuropske unije na sjednici odžanoj 29. listopada 2023. u Zagrebu donijelo je deklaraciju „Mir u Europi i svijetu”. Tekst deklaracije donosimo u nastavku. 

O miru u Europi i svijetu govorio je na međunarodnoj konferenciji predsjednik Hrvatske paneuropske unije prof. dr. sc Pavo Barišić. Donosimo njegov cjelovit govor. 

Zagreb i Banja Luka bili su domaćini međunarodne konferencije „Mir u Europi i svijetu“ koja je u organizaciji Hrvatske paneuropske unije održana od 27. do 29. listopada 2023.

Više od 70 sudionika iz 16 europskih zemalja okupit će se u Zagrebu i Banjoj Luci od 27. do 29. listopada 2023. na međunarodnoj paneuropskoj konferenciji „Mir u Europi i svijetu“.