Najave

U suradnji s Međunarodnom paneuropskom unijom i Viteškim alkarskim društvom „Sinj“ Hrvatska paneuropska unija organizira od 25. do 27. listopada 2024. međunarodnu konferenciju „Misija Europe u svjetskom poretku mira“ koja će se održati u hotelu Dioklecijan u Splitu i u dvorani Muzeja sinjske alke u Sinju.

U subotu 22. lipnja 2024. u Zagrebu će biti održan koncert kojim se obilježava 10 godina Festivala klapske pisme u Posušju. 

Čast nam je pozvati Vas na tribinu „Mirotvorci u stoljeću svjetskih ratova i revolucija: Coundenhove-Kalergi, Stjepan Radić i Mahatma Gandhi – Razmišljanja pred europske izbore u XXI. stoljeću“.

Hrvatska paneuropska unija i Zaklada Hanns Seidel i ove godine organiziraju okrugli stol povodom Dana Europe„Dan Europe – ususret europskim izborima“.

Hrvatska paneuropska unija ima čast pozvati Vas na tribinu „Čemu Zakon o hrvatskom jeziku?” Tribina će biti održana u četvrtak 18. travnja 2024. u 18 sati u Hrvatskoj paneuropskoj uniji u Zagrebu (Jurišićeva 1A).

Generalni konzulat Mađarske u Osijeku, Sveučilište J. J. Strossmayera Osijek, Filozofski Fakultet, Odsjek za mađarski jezik i književnost, Mađarski kulturni krug „Zrinyi” organiziraju okrugli stol „Razdoblje Otta von Habsburga i njegova politička ostavština”.