Najave

Hrvatska paneuropska unija i Hrvatski diplomatski klub pozivaju Vas na predavanje „Radić i Gandhi, dva apostola mira u stoljeću svjetskih ratova“ koje će održati akademik Mislav Ježić, počasni predsjednik Hrvatske paneuropske unije.

Hrvatske paneuropske unije poziva Vas na tribinu „Tri prijatelja iz Novoga Zrina ili događaji hrvatskoga bana Nikole VII. Zrinskoga” u četvrtak, 16. studenoga 2023. u 19 sati. 

Od 27. do 29. listopada 2023. u Zagrebu i Banjoj Luci održat će se međunarodna paneuropska konferencija „Mir u Europi i svijetu“.

U četvrtak, 19. listopada 2023. u 19 sati bit će održana tribina „Tragika i trijumf hrvatskoga vojnog nazivlja”. Uvodničar na tribini bit će doc. dr. sc. Dalibor Vrgoč, prodekan na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“.

Udruga za promicanje aktivnog građanstva „Echo“, u suradnji s Hrvatskom paneuropskom unijom i Napretkovim kulturnim centrom poziva Vas na tribinu u sklopu europskog projekta Read Twice „Lažne vijesti - kako ih prepoznati i kakav je njihov društveni utjecaj?″

U povodu 200. obljetnice rođenja dr. Ante Starčevića pozivamo Vas na predstavljanje knjige prof. dr. sc. Pave Barišića „Ante Starčević. Ideali slobode i prava“.